V mesecu novembru že 14 let obeležujemo slovenski tradicionalni zajtrk, ki je sestavljen iz samih slovenskih tradicionalnih jedi – to so kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
V letošnjem letu je tradicionalni zajtrk razširjen na teden slovenske hrane. Več o obeh projektih si lahko preberete v spodnji povezavi.
V skupini Čebelice smo se pobudi o tednu slovenske prehrane z veseljem odzvali. Z otroki smo se pogovarjali, katera hrana je slovenska in katera ni. Spoznali smo besedo “ozimnica”, kako jo pripravimo ter kje jo shranimo.
Pobližje smo spoznali mleko. Ugotovili smo, da ima mleko smetano – iz katere nastane maslo, da mleko skisa – iz takega mleka dobimo skuto. Iz skute smo pripravili slasten jabolčni zavitek. S pomočjo kisle smetane pa smo si pripravili okusen zelenjavni namaz.
O tradicionalni slovenski prehrani se bomo v prihajajočih dneh še pogovarjali in se z njo seznanjali, saj so otroci z veseljem aktivno sodelovali pri spoznavanju in izdelavi različnih jedi ter pri preizkušanju le teh.