Februar smo začeli s počitnicami, zato smo bili združeni z Žabicami.  Dan pred praznikom so nas Pavi povabili v večnamenski prostor, kjer so nam zaigrali igro Mojca Pokrajculja. Po predstavi smo se začeli pogovarjati o Francetu Prešernu. Otrokom sem pokazala njegov portret in jim povedala, da je to naš največji pesnik. Skupaj smo si ogledali animirano risanko Povodni mož in se pogovarjali o simbolih Slovenije. Otroci so po prazniku pobarvali slovensko zastavo in poslušali slovensko himno. Naučili smo se, da ob poslušanju himne vstanemo in s tem pokažemo spoštovanje do naše države.

Skupaj s starejšimi skupinami smo obiskaliv  Lutkovno gledališče Ljubljana, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo Sovica Oka. Po predstavi pa smo odšli na sprehod od Zmajskega mostu proti Prešernovemu spomeniku, kjer smo malicali  in ob Ljubljanici vse do Čevljarskega mostu in nazaj do lutkovnega gledališča, kjer nas je že čakal avtobus. Na poti domov je kar nekaj otrok omagalo. V vrtcu pa nas je čakalo kosilo.

Konec meseca je bil v barvah cirkusa. Prebrali smo zgodbo Cirkus barv, kjer smo začeli barvami in razgovor o pustnih maskah, ki smo jih pobarvali in razstavili v naši garderobi. Za pustni torek pa smo imeli v večnamenskem prostoru pustno rajanje. Po malici pa smo se odpravili na sprevod do Dežele kozolcev in po Šentrupertu. Povsod so nas pričakali z bonbončki, s katerimi smo se posladkali v vrtcu.

Veliko smo se razgibavali v večnamenskem prostoru. Praznovali smo rojstne dni treh otrok. Pri praznovanju pa so se nam pridružile tudi mamice, ki so nam prebrale zgodbico in se z nami zabavale in sodelovale pri praznovanju.

Končno nam je uspelo, da smo odšli v knjižnico, kjer otroci pripovedujejo ob knjigah, Marta pa nas vedno razveseli s kakšno prikupno zgodbo.

Konec meseca pa smo pobarvali velikonočnega zajca, ki bo razstavljen v Deželi kozolcev.

 

Dostopnost