Mesec februar smo pričeli s počitnicami. Nato smo se z otroki začeli pogovarjati o Sloveniji. Poslušali smo slovensko himno, si ogledali značilnosti Slovenije ter se pogovarjali o simbolih naše države (zastava, grb, himna). Preko zgodbe, O dečku, ki je pisal pesmi, smo spoznali dr. Franceta Prešerna. Ogledali smo si tudi animirano risanko Povodni mož. Otroci so dr. Franceta Prešerna likovno upodobili, s svinčnikom so narisali njegov portret. Likovno so ustvarjali tudi slovensko zastavo. Grb so narisali, barvo zastave pa so naredili z rezanjem in lepljenjem različnih oblik papirja.

Obiskali smo Lutkovno gledališče Ljubljana, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Sovica Oka, po končani predstavi smo se še sprehodili po stari Ljubljani.

Gibali smo se v večnamenskem prostoru ter na vrtčevskem travniku in šolskem igrišču. Uživali so na snegu, ki nas je presenetil konec meseca. V duhu Svetovnega prvenstva v Planici smo se pogovarjali o slovenski nordijski reprezentanci in spoznali nekaj bolj znanih reprezentantov. Naučili smo se tudi pesem SMUČARSKO (M. Voglar) ob kateri smo tudi zaplesali.

Odpravili smo se tudi na zimski pohod, ki se šteje k projektu Mali sonček. Pot nas je vodila skozi gozd, kjer so otroci zelo uživali.

V tem mesecu smo po dolgem času imeli tudi pustno rajanje. Zjutraj po zajtrku smo imeli skupno pustno rajanje z vsemi otroki vrtca, po malici smo se odpravili na pustno povorko po Šentrupertu. Otroci so imeli zanimive maske. Vsak si je tudi pobarval svojo obrazno masko, naslikali so pustne šeme ter se naučili novo pesem – Pustna. Prebrali pa smo tudi zgodbo z naslovom Kako je bila pregnana zima.

Praznovali smo dva rojstna dneva, se pri tem zabavali ter naučili kaj novega.

Izdelali smo velikonočnega zajčka, ki bo razstavljen v Deželi kozolcev.

Bil je zabaven, norčav in poučen mesec.

Dostopnost