Skupina Lisičke smo izkoristile mesec, v skladu z mesečno temo, z prihajajočim Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, in se napotile v muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirno Peč.

Otroke je že navdušila sama vožnja z avtobusom. Takoj po zajtrku smo se odpeljali v Mirno Peč. Prijazne gospe so naju pričakale z odprtimi vrati. Nas lepo pozdravile in popeljale v svet čebel in glasbe.

Najprej smo si ogledali Čebelji svet. Pozdravili čebelice z našo deklamacijo ter nadaljevali v paviljonu. Gospa nam je na otroški in igriv način predstavila, kako pridemo do sladkega medu. S pomočjo virtualnih VR – očal smo vstopili v čebelji svet, v katerem smo si ogledali dogajanje v panju. Spoznali smo tudi Kranjsko sivko. Ogledali smo si čebelnjak, panjske končnice na njemu ter oblačilo, ki varuje čebelarja pred piki. V opazovalnem panju smo si ogledali čebeljo družino ter skušali poiskati matico (čebelo z modro piko). V čebeljem svetu smo dobili veliko novih informacij in se seznanili z veliko novimi stvarmi.

Sledil je ogled stalne razstave v muzeju. Gospa je otroke popeljala po razstavi in jim skozi slikovno gradivo, predmeti, glasbo in filmom predstavila življenje Lojzeta Slaka.

Ob koncu smo posneli tudi videospot, kjer smo plesali in peli in nam bo ostal v lep spomin na obisk muzeja.

Dostopnost