Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 3. do 9. oktobra, z naslovom SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Povezava na pesem “Skp se mava dobr“ pri otrocih zelo priljubljenega NIPKEja, ki je bil letošnji ambasador. 

Prijateljstvo je nekaj, po čemer otroci najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo, zato se tokrat osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstva, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave. 

Tudi v vrtcu smo poskrbele, da je teden minil v druženju, prijateljstvu,.. predvsem pa, da je bilo veliko dobre volje.

Že prvi dan smo medse povabili dedke in babice, ki so nam pomagali pri ustvarjanju z naravnim materialom. Po skupinah smo imeli ponujene različne delavnice. Vsaka vzgojiteljica je dejavnost prilagodila starosti otrok. S starimi starši smo se imeli zelo lepo, malo poklepetali ter se z mislimi za trenutek vrnili v otroštvo.

Drugi dan nas je obiskala klovnesa Anča Pomaranča, ki nam je s pomočjo lučke in svojih vragolij pričarala balone različnih oblik. Otroci so sodelovali pri samem nastopu, najbolj pa so se ob koncu razveselili balonov, ki jih je klovnesa razdelila po skupinah.

V mesecu požarne varnosti, so nas tretji dan obiskali gasilci. Na šolskem igrišču so nam prikazali gasilsko opremo, ogledali smo si gasilsko vozilo ter se preizkusili v ciljanju plastenke s pomočjo ročnika.

V četrtek smo se z otroki odpravili v kino, starejše skupine v galerijo šole, mlajši dve skupini pa v igralnico Žabic. Starejše skupine so si ogledale Paka Nogavičko, mlajši dve pa Barbapapa in Pujso Pepo.

V popoldanskem času je sledilo druženje – kostanjev piknik, na vrtčevskem igrišču. Ob dobri glasbi, pijači in jedači so otroci uživali v prosti igri in na napihljivem gradu in ostalih igralih.

Zadnji dan je bil namenjen prosti igri, rajanju in druženju med skupinami. Starejše skupine so se družile na igrišču na napihljivem gradu, mlajši pa so se zabavali ob glasbi in mehurčkih.

Teden je bil poln dobre volje, zabave in druženja med seboj.

Dostopnost