Pravijo, da je gozd najlepša učilnica in vir idej za vse. V gozdu učenje skriva nekaj več. Otrok v naravi pozitivno doživlja sam sebe in svoje prijatelje.
Na prečudovit 1. jesenski dan, smo se z otroki iz skupine Lisičke odpravili v gozd. Najprej smo se pogovorili ob pismu, ki nam ga je pustil Palček Poskakalček, ter skozi uganke ugotovili, da nas pot pelje proti gozdu. Spoznali smo dve prelepi jesenski pesmi ter jih že skušali zapeti ob slikopisu in spremljavi Ukulela.
Še ne daleč stran od vrtca so nas lepo pozdravile srnice, ki so urno tekle skozi njive in travnike. Na poti do gozda pa smo srečali tudi konje in krave. Prva postojanka – škrljevski gozd, kjer smo spoznavali lepote gozda in ugotavljali kaj vse nam ponuja itd. Po jutranjem pozdravu smo se takoj podali v iskanje jesenskih plodov in si naredili hiško iz materiala, ki nam ga ponuja gozd. Sledila je igra, kjer so otroci slušno zaznavali od kod prihaja glas. Zapeli še nekaj ljudskih pesmi in se podali v iskanje jesenskih listov, kjer smo s pomočjo rjuhe uprizorili njihovo padanje. Pot nas je vodila do druge postojanke, skozi različne ovire in prepreke. Na poti opazovali jesenske plodove in neskončno uživali v naravi. Pod gradom se za trenutek ustavili, si ogledali grad ter z veliko vnemo poslušali zgodbo o vitezih. Spust po gozdu navzdol in že nas je čakala tretja postojanka, kjer so otroci s pomočjo ogledal občudovali krošnje dreves. Zelo zanimivo je bilo, kako se je v ogledalu vse prezrcalilo.
Nepozabna pot je bila nazaj v vrtec, kjer so z veseljem stopali po potočku in skakali po blatnih lužah 😊 Lepo je bilo

.

 

Dostopnost